Merinjano à l’estoufado

Dos vo très merinjano pèr persounno.
Aiet, juvert, car-salado, parmesan raspa, fueio de baguié, ferigoulo, roumanin, pèbre d'aï (se n'avès), sau, pèbre, òli d'óulivo, de cebo

Preparacioun : un quart d'ouro.

Couissoun : uno miechouretto.
Vin : Coustiero de Prouvènço.

Prenès de merinjano de grossour mejano eissugas li emé uno estrasso, escouètas.
Faire un entai sènso passa pèr travès, boutas dintre l'aiet e loujuvert chapla prim
Dous moussèu de car-salado, uno cuiereto de parmesan raspa, un pessu de sau e de pebre
Leissas de cousta dins un plat.

Prenès uno oulo que posque s'enfourna, met ès dedins dous vo très cuié à soupo d'òli d'óulivo, uno fueio de baguié, de ferigoulo, de roumanin, de pebre d'aï dos o très veno d'aiet esquichado clins sa pèu, de cebo chaplado finamen, fasès roussi.

Quouro lou roussi es lèst, que l'oli es bèn caudo met ès ii merinjano dedins dóu coustat de l'entai, pièi, pau à cha pau faire parié sus tóuti li cousta dóu lièume, quouro ii merinjano soun bèn passido, boutas dins l'oulo d'aigo caudo un pau mai aut que la mita di merinjano, au moumen ounte l'aigo coumenço de bouli met ès lou curbecèu.

Faire couire coum'aco vint minuto en espinchant de tèms en tèms

Aqueste tèms passa, arrestas la couissoun verificas lou goust, aco fa, prenès l'oulo boutès-la dins lou four termoustat 7 vo leissas dès minuto, aco's bon emé de tartiflo fregido.

Aqueste plat se manjo caud vo fre, poudès bèure dóu vin rouge vo rousen de coustiero de Prouvènço aco vai soulet !

Bon apètis !

A. PAILLAUX